مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت کیش گفت: آموزش چهره به چهره بیماری تب کریمه کنگو با حضور کارشناسان بهداشت در مراکز و پایگاههای سلامت کیش در حال اجراست.
به گزارش ، لیدا تفتی گفت: این بیماری از طریق ویروس بین انسان و دام با گزش کنه آلوده و یا تماس مستقیم با خون و ترشحات حیوان آلوده، تماس نزدیک با خون و ترشحات انسان بیمار این ویروس از محل خراشیدگی و بریدگیهای پوستی و یا مخاط چشم و دهان و بینی میتواند وارد بدن فرد شود.
وی تصریح کرد: استفاده از دستکش، چکمه و عینک محافظ هنگام ذبح دام و یا رسیدگی به دام با هدف جلوگیری از گزش کنه و آلودگی با خون و ترشحات دام از راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
تفتی گفت: نگهداری گوشت تازه قبل از پاک کردن و تکه کردن در دمای یخچال به مدت یک روز، پاک کردن و تکه کردن گوشت با دستکش و معاینه دام از نظر وجود کنه و در صورت مشاهده گزارش به دامپزشکی، خریدن گوشت از قصابیهای معتبر و گوشت دارای مهر دامپزشکی از دیگر نکات مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو است.
مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت کیش گفت: علائم اولیه مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا است و در مراحل بعدی تب بالا و خونریزی که خونریزی میتواند حتی به شکل خونمردگی و لکههای قرمز زیر پوستی نیز رخ دهد.
تفتی تصریح کرد: افراد در صورت داشتن این علائم و یا تماس با دام یا گوشت تازه هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
نظر شما