در نشست خبری سومین جشنواره ملی داستان کوتاه جنوب اعلام شد مهلت شرکت در این جشنواره تا ۲۵ اسفند تمدید شد.
به گزارش خبرنگار دولتخانه کیش به نقل از خبرگزاری آنا، نشست خبری سومین جشنواره ملی «داستان کوتاه جنوب» پیش از ظهر امروز یکشنبه پنجم بهمن در ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش تهران برگزار شد.
نشست خبری سومین جشنواره ملی «داستان کوتاه جنوب» پیش از ظهر امروز یکشنبه پنجم بهمن در ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش تهران برگزار شد.
مسعود رهبری سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در ابتدای این جلسه عنوان کرد: سابقه این رویداد به سال ۹۹ برمیگردد که در پاسخ به یک نیاز و ضرورت این جشنواره متولد شد و این ضرورت این بود که داستان جنوب در تاریخ داستان نویسی ایران و محصولات ادبی که در قالب داستان و رمان در سطح درخشانی در کشور ما چاپ شده یک جایگاه ویژهای داشت. ما شخصیتهای یزرگی مثل غلامحسین ساعدی، ابراهیم گلستان و… داشتیم که نسل آنها با فضای جنوب و کلیدواژهها و اصطلاحات و موقعیتهای جغرافیایی جنوب کشور را مبنای آثار درخشان شان قرار دادند و براساس المانهای جنوب آثارشان را بنا کردند. اما بعد از این نسل درخشان دچار افول بودیم و از این قبیل چهرهها برای خلق آثاری با محوریت جنوب از دهههای ۵۰ و ۶۰ به بعد دیگر تکرار نشدند. از این جهت با حضور جناب ابراهیم حسن بیگی که در رمان نویسی جزو چهرههای ملی هستند و با همت ایشان و معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش قرار بر این شد قدمی برای احیای داستان و رمان جنوب برداریم.
وی افزود: طرحریزی شد که یک جایزه ادبی برقرار شود و به داستانهایی که در مورد جنوب و به طور خاص جزایر خلیج فارس و باز هم به طور ویژه به جزیره کیش مربوط میشود بپردازد. اولین دوره سال ۹۹ بود و دوره دوم ۱۴۰۰ برگزار شد و سومین دوره در دوره جدید مدیریتی منطقه آزاد کیش برگزار میشود. این دوره در ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۴ برگزار میشود و فراخوان در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
رهبری اضافه کرد: در دورههای قبلی این رویداد بیش از ۷۰۰ داستان به دبیرخانه رسید و شخصیتهای ادبی و ارزشمند متعددی در جایگاه اعضای شورای سیاستگذاری و اعضای هیئت داوران در فرایند برگزاری ما را همراهی کردند. افرادی همچون رضا امیرخانی، محمدرضا بایرامی، مجید قیصری، قاسمعلی فراست، شهریار عباسی، مجید ذاکری و… در دورههای اخیر با ما همراه بودند.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش ادامه داد: ما گام بلند دیگری هم برمیداریم و آن بسترسازی برای تولید رمانهایی با درونمایه جنوب کشور است اگر محصول این جوایز این باشد که نویسندگان به قلم ببرند و مجددا رمانهای درخشانی با تأثیرپذیری از جنوب کشور بنویسند این رویداد کارش را عملی کرده است و به حداقل نتیجهای که نیاز داشت رسیده است.
در ادامه نشست ابراهیم حسن بیگی دبیر این رویداد هم در سخنانی عنوان کرد:جشنواره داستان جنوب در دو دوره قبلی خیلی خوب برگزار شد و جشنواره داستان جنوب در حال تبدیل شدن به یک برند است، آن هم در دورانی که نگرانیهایی برای وضعیت داستان نویسی در کشور وجود دارد. اینکه حال و هوای داستان نویسی کشور چه وضعیتی دارد مفصل است اما نکته مهم این است که ما از جنوب به عنوان قطب ادبیات داستانی کشور یعنی کار را شروع کردیم. از اقلیم نوشتن همواره در همه جای دنیا مهم بوده است. ما باید داستانهای آپارتمانی تهران را کنار بگذاریم و به سراغ قصههای کپرنشینان و گرمای جنوب و هوای شرجی آنجا برویم. اقلیمی نویسی اتفاقی است که میتواند کمک کند برای ارتقا ادبیات داستانی کشور و این مسئله بسیار مهم است. در رویدادهایی مثل نوبل نیز بخشهایی از داستان هایی که اقلیمی است بیشتر مورد توجه داوران قرار میگیرد.
وی افزود: نویسندهای که داستان اقلیمی مینویسد نسبت به نویسندهای که داستان شهری مینویسد پنجاه درصد جلوتر است و بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و به همین دلیل ما سعی کردیم این جشنواره را با تاکید بر اقلیم جنوب برگزار کنیم. امیدوارم در این جشنواره توجه به نویسندگان حرفه ای و نوقلم به صورت همزمان و توامان رقم بخورد.
حسن بیگی اضافه کرد: کتابهای «کلبه هور» و «مردان غروب» برگزیدگان دوره های قبل بودند که به شکل نفیسی منتشر شدند و آثار خوبی برای دوستداران ادبیات داستانی جنوب و محققان این حوزه محسوب میشوند و اثر برگزیده امسال نیز به این جمع اضافه میشود.
تمدید سومین جشنواره ملی داستان کوتاه جنوب
موضوعات:
گردشگری و سفر در جنوب
زندگی در جنوب، صید و دریا
فرهنگ و باورهای بومی مردم جنوب
گردشگری و زیست در جزیره کیش
گفتنی است، داستان ها باید در محدوده جغرافیایی اقیلم جنوب، یعنی استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، چابهار و جزیره کیش و قشم و سایر جزایر خلیج فارس باشد. محدودیتی برای حجم داستان وجود ندارد. هر نویسنده مجاز است یک تا دو داستان ارسال کند.
آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره تا ۲۵ اسفند است. مراسم اختتامیه خرداد ۱۴۰۴ در جزیره کیش برگزار می شود.
جوائز:
برگزیده اول: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون تومان
برگزیده دوم: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰ میلیون تومان
برگزیده سوم: لوح تقدیر، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۰ میلیون تومان
نظر شما