یاداشت سردبیر ؛ بهمن عبدالهی
ظرفیت و پتانسیل کیش و هندورابی برای ایجاد پارک سافاری حیات وحش
اگر امروز به شما پیشنهاد یک گشت ۲ ساعته با خودروهای آفرود برای دیدن آهوان در میان انبوهی از درختان کنار و لور و کهور در همین جزیره زیبای کیش داده شود چه میکنید.
من بی برو برگرد با اشتیاق میپذیرم .
حال در این آفرود سواری و گذر از میان درختان زیبای بومی کیش و دیدن آهوان
بگویند فیل و زرافه و کوزن و شترمرغ و شتر کوهان دار و گورخر زد ایرانی و حتی شیر و پلنگ را هم خواهید دید .!!
مطمینا تجربه گرانبها و تکرار نشدنی است که تا به امروز آنچه در کشورهای چون دبی و مالدیو و تایلند و بالی و کنیا تجربه شد اگر برابری نکند میتواند برای اولین بار برای گردشگر ایرانی منحصر بفرد و قابل توجه و دیدنی و مهیج باشد.
حال چرا در جزیره کیش و هندورابی که بجهت دارا بودن شرایط اقلیمی ممتاز و بکر طبیعی از جذابیت های ویژه گردشگری که از وجود گونه های گیاهی و جانوری بهره مند شده که امروز شاهد زاد و ولد و زیست نزدیک به ۱۰۰۰ راس آهو هستیم که تعدادی از این آهوان در پارک محصور شده ۲۰ هکتاری تحت حراست بوده و تعدادی بیشمار در جای جای جزیره کیش و در میان انبوه درختان بومی بعضا در معرض دیده عموم بوده و زیست آرامی را تجربه میکنند.
در این بین نباید از اهمیت سایت لاکپشتهای کیش که به خودی خود برندی است ممتاز در حوزه محیط زیست جهانی و جاذبه ای فاخر برای بوم شناسی و بوم گردی جانوری که دارای ویژگی منحصر و مهمی در منطقه و جهان است که میبایست بدان بالید و با جدیت از آن حراست و حریت کرد.
اما هندورابی جزیره ای بکر و بدون کربن و تاسیسات آلاینده و عدم وجود خودروهای با مصرف سوخت فسیلی یکی از مناطق مهم و ارزشمندی است که امروز میشود با بررسی و تفکری خردمندانه در راستای ایجاد جاذبه های چون طبیعت گردشگر و ایجاد پارک سافاری حیات وحش بدان اندیشید و اقدام کرد.
جاذبه ای پر درآمد که میتواند ساختار اقتصادی و تفریحی و سرگرمی ارزشمندی را برای گردشگران حاضر در کیش ایجاد نماید و ماندگاری گردشگر در جزیره را حداقل ۲۴ الی ۴۸ ساعت افزایش دهند.
در این میان راه اندازی پویش و بنگاه های مرتبط با اقتصاد دریا محور مطرح میشود که شاخصه مهم دیگری است که از تردد کشتی و قایق های توریستی مابین کیش و هندورابی آغاز و بخش های چون هتلداری و پذیرایی و خدمات تفریحات دریایی منطقه را رونق بخشید و متحول خواهد ساخت .
برای مثال امروز در کشور همسایه جنوبی حاشیه خلیج فارس شاهد ایجاد سافاری پارک حیات وحش هستیم که تلرانس مالی حاصل از بازدید گردشگران آن سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده که نتنها جاذبه گردشگری با کسب درآمد های میلیاردی را حاصل کرده چه بسا به زیبای محیط و طبیعت منطقه صحراگونه آن کمک شایان نموده بطوری که چشم هر بیننده و رهگذر را مجذوب خود کرده و نوازش میکند.
در پایان سخن باید امیدوار بود به اینکه اقدام و حرکت به سمت و سوی ایجاد جذابه های گردشگری به همراه نو آوری جای فرصت سوزی را میان متوالیان امر گرفته و متولیان و تصمیم گیران جای گفتمان های بی نتیجه و وعده عملی نشده را با عمل و اقدام جدی و نتیجه بخش تعویض کنند.
یا حق
نظر شما