به گزارش خبرنگار دولتخانه کیش ، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست هم اندیشی که در حاشیه همایش به استقبال نوروز و ماه مبارک رمضان در هتل باباطاهر برگزار شد، بیان کرد: حضور رییس جمهوری و بازدید نیمی از اعضای هیئت دولت از نمایشگاه گردشگری به معنای توجه به حوزه گردشگری در سطح ملی و حاکمیتی است که باید از این فرصت استفاده و برای آن برنامهریزی کنیم.
او بر اهمیت رویکرد مطالبهگری از ساختارهای بیرونی و استفاده از ظرفیت سایر دستگاهها با ارائه دستور کار تاکید کرد و افرود: ما با پل زدن میتوانیم موجب همافزایی شویم. همچنین حرفی که فکر میکنیم درست است را باید به منظور تسهیل و پیشبرد امور بزنیم.
شالبافیان با بیان اینکه حوزه بازاریابی و آموزش موجب ارائه کار نو و خلاقانه میشود توجه به این حوزه را مورد تاکید قرار داد.
معاون گردشگری با بیان اینکه حوزه سرمایهگذاری را شخصا پیگیری میکنم، افزود: ۱۵ هتل ۴ ستاره و ۱۷ هتل پنج ستاره را در دستور کارم قرار دادهام و پیگیر امور این پروژهها بهمنظور اخد تسهیلات و امور حمایتی هستم.
او با تاکید بر اهمیت تسهیل سرمایهگذاری ادامه داد: در حال حاضر ۹۷ همت پروژه بالای ۶۰ درصد داریم که نیاز به تسهیل امور وحمایت دارند و باید در دستور کار قرار بگیرند.
شالبافیان به برگزاری همایش سرمایهگذاری در سال آینده اشاره و بر آماده کردن زیرساختها، اخذ مجوزهای لازم و مشوقهای شهرداری تاکید کرد.
او با اشاره به اینکه روز گذشته در شورای فرهنگ عمومی با حضور نمایندگان ۲۰ دستگاه مصوبه خوبی تصویب شد، ادامه داد: طی ایام نوروز ۱۴۰۳ در امور مرتبط با روزه و حجاب این مصوبه مبنای کار قرار بگیرد.
معاونگردشگری با بیان اینکه تعطیلات تا ۲۴ فروردین ماه ادامه خواهد داشت بر برنامهریزی استانها تا این زمان اشاره کرد.
شالبافیان ادامه داد: همچنین با توجه به تفاهمنامه صورت گرفته با مناطق آزاد، هتلهای این مناطق ملزم به همکاری با سامانه ۰۹۶۲۹ شدهاند.
او در پایان به اهمیت استفاده از فرصت ثبت جهانی روستاها برای برندیگ و انجام کارهای لازم در این راستا تاکید کرد.
انجام تمهیدات لازم با توجه به تقارن ایام نوروز ۱۴۰۳ با ماه مبارک رمضان
در ادامه نشست نقیزاده مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به حوزههای ماموریتی این اداره کل به ارائه نکاتی پرداخت.
او با اشاره به تقارن ایام نوروز ۱۴۰۳ با ماه مبارک رمضان بر انجام تمهیدات لازم با توجه به اقتضائات امسال تاکید کرد.
بازدیدهای نظارتی از دفاتر خدمات مسافرتی، اماکن پذیرایی و اقامتی، اضطراری، جایگزین از جمله خانههای مسافر، نظارت بر قیمتها با توجه با ارائه خدمات و درجه از دیگر نکات مورد تاکید نقیزاده در این جلسه بود.
او با بیان اینکه چارچوب کلی نظارت آماده و هفته آتی از سوی معاون گردشگری ابلاغ میشود، افزود: سال گذشته ۱۶۰ هزار تماس با سامانه ۰۹۶۲۹ صورت گرفت که از این تعداد ۷۰۰ مورد شکایت و نصف شکایتها مربوط به اماکن پذیرایی بود که امسال باید نظارتها تشدید شود.
نقیزاده در پایان صحبتهای خود اهمیت معرفی سامانه ۰۹۶۲۹ را مورد تاکید قرار داد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به رویکرد دولت بر الکترونیکی شدن امور بر صدور مجوزها از طریق درگاه تاکید کرد.
مسلم شجاعی سرپرست بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی نیز به ارزیابی عملکرد استانها در حوزه تبلیغات و بازاریابی اشاره کرد و برگزاری دورههای آموزشی را از برنامههای مهم این اداره کل عنوان کرد.
توجه به رویدادها در تولید محتوا، شناسایی تولیدکنندگان محتوا در استان و استفاده از ظرفیت آنها نکاتی بود که اودر این جلسه مطرح کرد.
احمد تجری مدیرکل سرمایهگذاری مناطق نمونه گردشگری نظارت بر صدور مجوزها از طریق سامانه ملی صدور مجوزها را مورد تاکید قرار داد.
او با اشاره به اینکه یکی از ۲۰ مصوبه حمایتی در حوزه مشوقهای قانونی سرمایهگذاری مربوط به شهرداریها است، بر استفاده از این فرصت تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه شهرداریها در اسفندماه بودجه خود را برای ارائه به شورای شهر آماده میکنند این فرصت طلایی باید مورد استفاده قرار گیرد.
تجری به ارائه ۶۰۰ بسته و ۱۶۰۰ فرصت سرمایهگذاری در نمایشگاه گردشگری از سوی استانها اشاره کرد و ادامه داد: ۸ تا ۱۲ اردیبهشت اکسپو تهران برگزار میشود و سه هزار شرکت خارجی برای حضور در این رویداد دعوت هستند که فرصت خوبی برای ارائه این بستهها است. بستهها برای ارائه باید اولویتبندی و مجوزهای لازم اخذ شود.
فازبندی پروژههای بزرگ مقیاس با توجه به شیوه نامه ابلاغ شده دیگر نکتهای بود که مدیرکل سرمایهگذاری مناطق نمونه گردشگری مطرح کرد.
مهدی بهاروند رئیس گروه توسعه محصولات گردشگری با اشاره به شاخصهای مورد نیاز برای ثبت جهانی روستاها، ادامه داد: تاکنون ۱۳۰ روستا در دنیا ثبت جهانی شده و این فرصت مزیت خوبی برای ارتقای جایگاه گردشگری استان و کشور است.
او ادامه داد: کندلوس (مازندران)، بیشه (لرستان)، ابیانه (اصفهان)، میمند (کرمان)، پالنگان (کردستان)، اصفهک (خراسان جنوبی)، فهرج (یزد) و قلعه بالا (سمنان) هشت روستای کاندیدای امسال برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری هستند.
بهاروند داشتن سه ابتکار را از شاخصهای مهم این سازمان برای ثبت جهانی روستاها عنوان و بر آن تاکید کرد.
دیاکو عباسی دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ارائه گزارش در حوزه گردشگری سلامت پرداخت و عملکرد کمیته مشترک استانها را مناسب دانست.
همچنین در این نشست معاونان گردشگری برخی استانها از جمله خراسان رضوی، تهران، اردبیل، کردستان، سیستان و بلوچستان، اصفهان به بیان تجارب و پیشنهادهای خود پرداختند.
نظر شما