تغییرات پی در پی مدیران مناطق آزاد موجبات هدر رفت سرمایه ها و عدم استفاده شایسته از فرصتها را فراهم کرده است.
کیش به ضرس قاطع و اذآن و تایید اکثر قریب به اتفاق صاحب نظران و فعالین حوزه های گردشگری و تجارت کشور میتوان گفت مهم ترین و حساس ترین و پرمخاطب ترین منطقه آزاد ایران میباشد. منطقه ای زیبا و مهم و بی نظیر در ابعاد مختلف تاریخی و طبیعی و فرهنگی و اجتماعی و گردشگری و ورزشی و تجارت و صنعت، کیش منطقه ای آزاد با قوانین و مقرارت ویژه و متفاوت با قوانین سرزمین اصلی با هدف ایجاد زیرساختهای جذاب و سهل و کم چالش و کم بروکراسی برای تردد و اشتغال و تبادلات مالی و بانکی و تجاری و تولید و صادرات در سال ١٣٧٢ با تصمیم و تصویب در مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام بعنوان اولین منطقه آزاده تجاری و صنعتی بنا نهاده شد. در ابتدای شکل گیری بجهت جذاب بودن مقررات و پیاده سازی و اجرای صحیح قوانین ، سرمایه های بی شماری در حوزه های مختلف تجاری و صنعتی و خدماتی و انبوه سازی و گردشگری به این جزیره کمتر توسعه یافته سرازیر شد، ساخت ده ها مرکز تجاری و هتل های ممتاز و مراکز تفریحی و پذیرایی و تاسیس ٣ شهرک صنعتی و توسعه زیرساخت های شهری از فرودگاه و بندرگاه الی تامین برق و آب مورد نیاز شهروندان و گردشگران تامین و تکمیل زیرساخت های ورزشی و مراکز مالی و اعتباری و فن آوری و ارتباطات و اطلاعات ، توسعه بنادر تجاری و صیادی تنها بخشی از حرکت روبه رشد این جزیره بوده است همه و همه طَی بیست و أندی سال با تندی و کندی در گذر زمان بر این منطقه مهم و حساس بدست بخش خصوصی و دولت و دولتمردانی که فرصت خدمت داشته اند بنا گذشته است.
این دوران پر فراز و نشیب در حالی طَی شد که جزیره کیش مدیران متعددی را از هفت سال الی هفت ماه مدیریت بخود دید، مدیرانی که بعضا فرصت خدمت داشتند و برخی مجالی برای ابراز وجود پیدا نکردند ، با نگاهی اجمالی به عملکرد مدیران عامل این جزیره زیبا اثر بخشی و ماندگاری مدیرانی برجسته و نمایان است که حداقل چهار سال و یا بیش از چهار سال بر این منطقه مدیریت کردند . البته جای تألم و تاسف دارد که بعضا مدیران برجسته با کارنامه ای درخشان برای مدیریت این منطقه انتخاب شدند ولی در زمان های کوتاه بین هفت الی ١۴ ماه جای خود به اجبار به دیگری دادند.! البته چرا و چگونگی این تغییرات سوالی است که سیاست گذاران و قانون و گذاران و مجریان قانون باید بدان جواب منطقی بدهند . آنچه که مسلم و روشن است عدم احترام و توجه به برنامه های و اندیشه های مدیران منتخب ، عدم وجود برنامه و تفکر برای جلوگیری از فرصت سوزی و نخبه سوزی و عتلاف منابع ملی و مردمی از همه مهم تَر عدم أرج نهادن به خواسته و نیاز بخش خصوصی و نبود جدیت و ممارست برای حفظ و حراست از سرمایه های بخش خصوصی که شاکله اصلی رونق و آبادانی این مناطق را یدک میکشند.
امروز لازمه ایجاد ثبات دراین مناطق جهت گشایش راهای تنفس و باز کردن شریان اقتصادی درگیر کشور تضمین برای ثبات مدیریتی بر این مناطق است و بس.
ثباتی حداکثری که ناصر شریفی نماینده مردم کیش در مجلس شورای اسلامی نیز بدان اشاره و تاکید کرد.
آنچه موجبات تألم و خسارت را فراهم ساخت عدم اجرای چنین تفکری در جهت تضمین و تصویب تعهدات قانونی برای ثبات مدیریت بر این مناطق مهم موجب فرار سرمایه ها و کندی حرکت قطار توسعه و رشد و آبادانی مناطق خواهد شد چه بسا ادامه چنین سیاستی ممکن است آینده مبهم و متخاصمی را بر این دولتخانه ملت رقم بزنند.
در نتیجه لازم و ضروری است متولیان و قانون گذارا…
نظر شما