عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و متخصص تغذیه گفت: استفاده از آرد کامل در پخت نان موجب افزایش ارزش غذایی نان میشود.
به گزارش خبرنگار دولتخانه کیش ، دکتر موسی صالحی با اشاره به تفکر رایج در کشور مبنی بر تاثیر سبوس در افزایش کیفیت آرد، گفت: تفکر تاثیر سبوس در افزایش ارزش غذایی نان تفکری نادرست است.
وی، ویتامینهای گروه ب، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب و ویتامین E جوانه گندم را از منابع با ارزش غذایی در دانه گندم برشمرد و افزود: متاسفانه این مواد مغذی در فرایند تبدیل گندم به آرد جدا میشوند و آنچه به دست نانواییها میرسد، آردی حاوی نشاسته و گلوتن است.
دکتر صالحی تصریح کرد: آرد خبازیها نه تنها ارزش غذایی ندارد، بلکه برای به دلیل کمبود موادمغذی موجب برخی بیماریها نیز میشود.
وی افزود: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان بیش از چهل و هشت درصد ایرانیها به سندروم متابولیک مبتلا هستند و این سندروم ارتباط مستقیمی با استفاده از آرد سفید بجای آرد کامل در پخت نان دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: درکشور یازده و نیم میلیون نفر مبتلا به دیابت و نیمی از افراد بالغ نیز به چاقی، چربی خون و کبدچرب مبتلا هستند.
دکتر صالحی با تاکید بر اهمیت مصرف نان کامل به دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت افراد، ایجاد امکان دسترسی و خرید نان کامل برای هموطنان در سراسر کشور را ضروری برشمرد
نظر شما