با حضور سفرای کشورهای ترکمنستان ، قراقستان ، پاکستان عضو اکو:مرکز همکاریهای مشترک فرهنگی، هنری و اجتماعی اکو در منطقه آزاد کیش افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، آیین افتتاح دفتر هماهنگی فرهنگی مشترک اکو در جزیره کیش با حضور دکتر غلامحسین مظفری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش ، محمد مهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو، سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی کیش، ‘ احمد قربانف ‘ سفیر ترکمنستان، ‘رفعت مسعود سفیرپاکستان، ‘آراز بار ‘ سفیر قزاقستان در ایران برگزار شد.
دکتر مظفری ، گشایش دفتر مؤسسه فرهنگی اکو در کیش را گامی مهم در تقویت گردشگری بین المللی منطقه آزاد کیش دانست غلامحسین مظفری افزود گفتمان فرهنگی سازمان همکاریهای اقتصادی اکو به عنوان ظرفیتی مهم برای فعالیت های مشترک کشورهای اکو با جزیره کیش دانست و افزود: اعتبار معنوی اکو در برگزاری رویداد ها، پتانسیلی ارزشمند برای جزیره کیش است و از طریق تعامل با کشورهای حوزه اکو می توانیم از ظرفیتهای منطقه ای و جهانی برای توسعه و تقویت صنعت گردشگری و توریسم بین المللی جزیره کیش استفاده کنیم.
در حاشیه این مراسم ‘محمد مهدی مظاهری’ رئیس مؤسسه فرهنگی ‘اکو ‘ با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی و عمومی اکو در اختیار تعاملات منطقه آزاد کیش خواهد بود گفت: گشایش رسمی دفتر مؤسسه فرهنگی اکو در کیش اقدامی عملی در اجرای تفاهمنامه سازمان منطقه آزاد کیش و این مؤسسه و به کارگیری ظرفیتهای منطقه و بین المللی در تقویت همکاریهای فرهنگی بویژه حوزه گردشگری جزیره کیش است .
وی حوزه های فرهنگی، ادبی، ورزش، کتابخانه ای، صلح و خانواده را از دیگر حوزه های همکاری مؤسسه فرهنگی اکو و سازمان منطقه آزاد کیش اعلام کرد و افزود: طبق تفاهمنامه امضا شده بین این موسسه و سازمان منطقه آزاد، تقویت همکاریهای مشترک در تمامی حوزه های فرهنگی مد نظر است و در این خصوص برنامه ریزی شده است.
*چگونگی ایجاد دفتر و همکاری بین سازمان منطقه آزاد کیش و مؤسسه فرهنگی اکو اسفند سال ۹۷ در نشست غلامحسین مظفری و محمد مهدی مظاهری رئیس مؤسسه فرهنگی اکو مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست مدیرعامل منطقه کیش پیشنهاد داد که اولین جشن ولادت حضرت محمد (ص) درسطح بین المللی با همکاری موسسه فرهنگی اکو و بهره گیری از ظرفیتهای متقابل در این جزیره برگزار شود.
همچنین در نشست مذکور، برقراری پرواز های کیش ایر به مقصد پایتخت کشور های حوزه اکو و برپایی شب های فرهنگی کشورهای عضو این سازمان در کیش به عنوان اقدامی مناسب در جهت توسعه گردشگری مطرح و در دستور کار قرار گرفت.
این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» – که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقه ای – است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) در ایران، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان،جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان وتاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هماکنون با ده عضو، حدود۳۶۰ میلیون تن جمعیت و ۸٬۶۲۰٬۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادیپایدار کشورهای عضو تلاش میکند؛ و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ده کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند. زبان رسمی اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران درایران است.
به مناسبت پیوستن افغانستان و کشورهای قفقاز و آسیای میانه از جمله ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان وآذربایجان به سازمان اکو و افزایش اعضای این سازمان از ۳ کشور، ایران، پاکستان و ترکیه به ۱۰ کشور، روز هفتم آذر ۱۳۷۱، به عنوان روز اکو نامگذاری شد.
منطقه در گام اول با موسسه فرهنگی اکو تفاهم نامه منعقد کرد.قطعا یکی از اهداف مهم دکتر مظفری انعقاد تفاهم نامه با سازمان همکاری اقتصادی در گام بعدی است.
سازمان همکاری اقتصادی (به انگلیسی: EconomicCooperation Organization)، بهطور مخفف اکو یک سازمان اقتصادی منطقهای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستین بار این سازمان را پایهریزی کردند.
مؤسسهٔ فرهنگی اکو نهاد فرهنگی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) است که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شدهاست و مرکز آن در ایران(شهر تهران) میباشد. وظیفهٔ این بنیاد گسترش همکاری و تبادلهای فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است
نظر شما