آثار ادبی عطار نیشاپوری در دنیا بی همتاست.
استاد فلسفه غلامحسین ابراهیمی دینانی ؛
عطار نیازی به گشت و گذار فیزیکی نداشته و در حقیقت طبق تعریف قرآنی سیر انفس درونی داشته است.
به گزارش خبرنگار دولتخانه کیش بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری با سخنرانی استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی در محیط زیبا برگزار شد.
این استاد برجسته حکمت و فلسفه شامگاه یکشنبه در آیین گرامیداشت عطار نیشابوری افزود: حکیمان و عرفای ادیان مختلف باید کتاب منطق الطیر عطار نیشابوری را بخوانند تا با محتوا و مفهوم طیران و پرواز روح آشنا شوند.
این عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران با اشاره به گفته مولانا که ‘ هفت شهر عشق را عطار گشت’ به توضیح این موضوع پرداخت.
و اظهار داشت:عطار نیازی به گشت و گذار فیزیکی نداشته و در حقیقت طبق تعریف قرآنی سیر انفس درونی داشته است.
نویسنده کتاب فلسفه و ساحت سخن ادامه داد و گفت : هفت شهر مورد اشاره عطار، هفت وادی درون انسان است که شامل طبع، نفس، روح،عقل، سِر، خفی و اخفاست.
به فرموده رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) نیز در شب معراج تمام این عوالم را دیده است
دینانی استاد برجسته فلسفه به حاضران در این برنامه توصیه کرد: جایگاه هر یک از این وادی های درونی انسان را شناخته و با سیر درونی در جهت قدر و منزلت واقعی انسان حرکت کنند.
ابراهیمی دینانی در همین بخش پیرامون ارتباط عقل و عشق سخن گفت و اظهار داشت: جایگاه عقل قابل احترام است و این به معنای نفی و انکار عشق نیست بلکه باید توجه داشت: عشق بدون بهره گیری از قدرت عقل راه به جایی نخواهد برد.
وی با اشاره به سایر آثار مکتوب فریدالدین عطار نیشابوری ، کتاب منطق الطیر را اثری پر رمز و راز توصیف کرد که پیام اصلی آن گذشتن راه خداشناسی از مسیر خود شناسی است.
به گفته این پژوهشگر ، آثار عطار نیشابوری از نظر ادبی نیز بی همتاست که از جمله شاهکارهای ادبی عطار می توان به مصیبت نامه اشاره کرد که یک تراژدی الهی و معنویست که اثری مانند هومر نمی تواند به پای آن برسد.
مراسم گرامیداشت روز ملی عطار نیشابوری با پیام مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و به میزبانی این سازمان، در هتل ترنج جزیره برگزار شد و غلامحسین ابراهیمی دینانی سخنران و مهمان ویژه این برنامه بود.
سخنرانی و ابلاغ پیام مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی و اجرای موسیقی سنتی و عطارخوانی یک کودک خردسال از دیگر بخش های این مراسم بود.
نظر شما