امروز: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
صدای ‌کیشوندان ، تحلیل و بررسی رویدادها و اخبار جزیره زیبای کیش

رکورد قـطر برای تمام تاریخ جام های جهانی

رکورد قـطر برای تمام تاریخ جام های جهانی

رکورد قـطر برای تمام تاریخ جام های جهانی

راستی کشور ما در همسایگی قطر چقدر هزینه کرده که بتواند از این رویداد تاریخی و مهم بهره ببرد.؟؟

 

۲۲۰ میلیارد دلار؛ این هزینه‌ای است که می‌گویند کشور قطر برای میزبانی جام‌جهانی ۲۰۲۲ صرف می‌کند. عددی اعجاب برانگیز که در مقایسه با هزینه میزبانی‌های اخیر جام‌های جهانی بسیار فضایی به نظر می‌رسد. البته نباید این نکته را فراموش کرد که این کشور جدا‌ از استادیوم‌های متعددی که ساخته، حتی یک شهر جدید هم برای جام جهانی افتتاح می‌کند. رقم ۲۲۰ میلیارد دلار را منابع متعدد خارجی تایید کرده‌اند، از جمله رسانه توتال اسپورتال.

بد نیست به همین بهانه، مروری داشته باشیم روی هزینه میزبانی جام‌های جهانی از سال ۹۰ میلادی به بعد.

*جام‌جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا*

۴ میلیارد دلار

۱۲ شهر ایتالیا درگیر جام جهانی ۱۹۹۰ بودند؛ رقابت‌هایی که ۸ ژوئن تا ۸ جولای آن سال با حضور ۲۴ تیم برگزار شد. رقابت‌هایی که با قهرمانی آلمان غربی و نایب قهرمانی آرژانتین با دیگو مارادونا به پایان رسید. ایتالیایی‌ها گران‌قیمت‌ترین جام‌جهانی تاریخ تا آن زمان و حتی تا سه دوره بعد را میزبانی کردند و دلیل آن هم توجه بیش از حد برای بهتر برگزار شدن رویدادهای حاشیه‌ای مثل برگزاری جشنواره‌های مد در خلال تورنمنت بود.

*جام‌جهانی ۱۹۹۴ آمریکا*

۵۰۰ میلیون دلار

این اختلاف فاحش هزینه میان دو جام‌جهانی اعجاب‌برانگیز است. نکته کلیدی اینجاست که آمریکا برای میزبانی در این جام‌جهانی، هیچ استادیومی نساخت و همین موضوع کمک شایانی به کاهش بودجه‌ها کرد. البته این نکته را هم باید مدنظر داشت که آمریکایی‌ها اصولا علاقه‌ای به ورزش فوتبال نداشتند و بیسبال، ‌بسکتبال، ‌راگبی و فوتبال آمریکایی ورزش محبوب آنها بود. با این حال جام‌جهانی ۱۹۹۴ کمک شایانی به محبوبیت رشته فوتبال در ایالات متحده کرد.

*جام‌جهانی ۱۹۹۸ فرانسه*

۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار

میزبان جام‌جهانی ۱۹۹۸ از لحاظ مالی هزینه زیادی را برای برگزاری این رقابت‌ها انجام داد، اما کسب نخستین قهرمانی در تاریخ فوتبال فرانسه باعث شد تا همه از بابت صرف این هزینه‌ها خوشحال شوند. فدراسیون فوتبال فرانسه که انتظار استقبال زیادی را از این رقابت‌ها نداشت، ‌پس از اینکه آمار بالای فروش بلیت‌ها از همان ابتدای جام را مشاهده کرد، هم ظرفیت بلیت‌فروشی را افزایش داد و هم امکانات اقامتی بیشتری را برای ‌میهمانان فراهم کرد. این نخستین جام‌جهانی ۳۲ تیمی تاریخ بود.

*جام‌جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن*

۷ میلیارد دلار

نخستین میزبانان مشترک تاریخ جام‌جهانی و نخستین میزبانان آسیایی این رقابت‌ها، بیش از ۷ میلیارد دلار برای برگزاری این رقابت‌ها هزینه کردند. عمده این هزینه‌ها هم به ساخت استادیوم‌های جدید در این دو کشور مربوط می‌شد؛ جایی که هر یک از این دو، به تنهایی ۱۰ استادیوم را برای بازی‌های جام‌جهانی ۲۰۰۲ درنظر گرفتند. از لحاظ فوتبالی هم کره‌جنوبی – البته با کلی حرف و حدیث – در رده چهارم قرار گرفت تا از لحاظ فوتبالی هم رویداد مثبتی را پشت سر بگذارد.

*جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان*

۴ میلیارد و۶۰۰ میلیون دلار

با تنها یک رای اضافی، آلمان میزبانی این دوره از رقابت‌ها را از آفریقای جنوبی ربود. آلمان با تکیه بر امکانات فوق‌العاده باشگاه‌های بوندس‌لیگایی، نیاز خاصی به تجهیز یا ساخت استادیوم جدید نداشت و به همین دلیل هم عمده هزینه‌های خود را صرف ‌سازوکارهای اقامتی مانند هتل و … کرد. هر چند میزبانی جام‌جهانی هم برای مانشافت عنوانی بهتر از سومی دربر نداشت.

*جام‌جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی*

۳میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار

پس از شکست در کسب میزبانی جام‌جهانی ۲۰۰۶، آفریقایی‌ها یک بار دیگر شانس‌شان را امتحان کردند و این‌بار موفق شدند. آفریقای جنوبی درحالی ۹ شهر خود را درگیر میزبانی از جام‌جهانی کرد که مردم این کشور چندان بابت صرف این هزینه‌ها خوشحال نبودند و درنهایت تیم ملی این کشور هم یک بار دیگر سطح فنی پایین خود را نشان داد.

*جام‌جهانی ۲۰۱۴ برزیل*

۱۵ میلیارد دلار

این جام‌جهانی هم با اعتراضات مردمی گسترده مواجه شد، چراکه در روزهایی که برزیلی‌ها وارد رکود اقتصادی شده بودند، ‌صرف این هزینه خیلی جای تعجب داشت. البته که برزیلی‌ها همیشه دیوانه فوتبال بوده‌‌اند، اما از لحاظ فوتبالی هم شکست تاریخی ۷بریک برابر آلمان دیگر جای هیچ بحثی باقی نگذاشت.

*جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه*

۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار

پرتغال، ‌اسپانیا، هلند، بلژیک و انگلیس همگی برای کسب میزبانی این رقابت‌ها اقدام کردند، اما روسیه ۱۲ رای موافق داشت و همین دیگر جای بحثی نگذاشت. در این بین هزینه بیش از ۶/ ۱۱ میلیارد دلاری روس‌ها، خیلی هم مورد توجه قرار نگرفت، چراکه زیرساخت‌های این کشور به نوعی از برزیل بهتر بود و نیازی هم به خرج کردن اضافی وجود نداشت.

راستی کشور ما در همسایگی قطر چقدر هزینه کرده که بتواند از این رویداد تاریخی و مهم بهره ببرد.؟؟

مسیولین و متولیان جزیره کیش تنها یک سال ماندن به مسابقات جام جهانی تازه به فکر افتادند که میشود اتفاقات مهمی را برای کیش و کشورمان از این آوردگاه جهانی به نفع حوزه های اقتصادی و گردشگری رقم زد.

متاسفانه مسئولین کشور ما بدون ایجاد کوچکترین زیر ساخت و امکاناتی مناسب و استاندارد و مورد قبول مجامع بین المللی چشم طمع به سفره رنگین جام جهانی دارد که به میزبانی قطر و با هزینه سرسام آور و تکرار نشدنی ۲۲۰ میلیارد تومانی افتتاح خواهد شد.

عدم وجود کمپ های تمرینی و اردوی مناسب و استاندارد مورد قبول فیفا از طرفی مشکلات ورود و خروج گردشگر خارجی بجهت نبود ایرلاینی مناسب و زیر ساخت های تبادله مالی در سطح بین المللی و همچنین وجود اختلافات فرهنگی و قانونی و اجتماعی بابت تامین سلایق و خواسته های هواداران کشور های مختلف و صدور روادید تردد چندین باره هواداران به کشور قطر و قوانین فروش و رزرو هتل و بلیط مسابقات همه و همه دست به دست هم داده که کشورمان بجهت بی درایتی و فرصت سوزی و ندانم کاری این موقعیت طلایی را از دست داده و تماشاگری بیش برای اترزاق کشور قطر و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس بجهت تامین زیر ساخت های مناسب نباشد.

ساخت اولین زمین چمن هیبریدی فوتبال در مجموعه المپیک کیش به همراه مرمت و بازسازی ۳ زمین فوتبال تمرینی دیگر در کنار همین مجموعه تنها اتفاق نادر و حداکثری بود که با هزینه تقریبی ۳۵ میلیارد تومان در دست ساخت و بازسازی است که نهایتا تا اواخر شهریورماه به بهره برداری خواهد رسید .

البته وجود چندین هتل مناسب ۵ و ۴ ستاره در جزیره کیش آورده ویژه و محدودی است که میتوانست تماشاگران ایرانی را با شرایط مالی نسبتا مناسب در صورت تامین زیر ساخت های لازم از جمله ایرلاین ویزای مولتی معتبر کشور قطر پشتیبانی کرده و خدمات ارایه دهد.

موقعیت و فرصتی که می‌توانست رونق اقتصادی و گردشگری در شهرها و جزایر کشورمان در سواحل خلیج فارس به ارمغان آورد.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
سازمان منطقه آزاد کیش
برچسب‌ها
آموزش و پرورش کیش (69) احمد حسن زاده امام جمعه کیش (45) اداره آموزش و پرورش کیش (42) اداره محیط زیست کیش (96) بیمارستان کیش (137) جزیره کیش (53) جعفر آهنگران (30) حجت الله عبدالملکی (49) دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (29) دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد (35) دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی (49) دبیر خانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی کشور (32) دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی کشور (75) دکتر رضانیا (54) دکتر رضانیا رئیس بهداشت (75) رئیس پلیس راهور کیش (30) رحیم سرهنگی (60) سازمان منطقه آزاد کیش (184) ستاد پیشگیری از کرونا (83) سرهنگ توانگر (36) سرهنگ علی اصغر جمالی (59) سعید محمد (42) سعید پورزادی (39) شرکت آب عمران خدمات شهری کیش (39) شرکت آب عمران و خدمات شهری کیش (75) شرکت آب و برق کیش (30) شرکت توسعه بنادر و فرودگاه کیش (94) شرکت عمران ، آب و خدمات شهری کیش (36) شورای سلامت کیش (125) عزت الله محمدی (50) غلامحسین مظفری (49) فرماندهی انتظامی ناحیه کیش (33) فرماندهی انتظامی کیش (122) محمد رضا نوایی لواسانی (33) مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش (114) مرکز بهداشت و توسعه سلامت کیش (98) مرکز ورزش و تفریحات سالم کیش (40) معاونت اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش (45) معاونت عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش (97) معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش (57) معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش (80) مهدی کشاورز (48) هواپیمایی کیش ایر (88) پلیس راهور کیش (55) پلیس فتا (31)
رفتن به ابتدای صفحه