نظارت و کنترل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به منظور تامین امنیت غذایی از مسئولیتهای بهداشت محیط بوده که این امر با بازرسی از این گونه مراکز انجام می شود.
به گزارش خبرنگار دولت خانه کیش ، دکتر رضانیا رئیس مرکز بهداشت کیش گفت: بازرسین بهداشت محیط براساس آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از این مراکز بازدید نموده که علاوه بر ساختار فیزیکی آنها، مواد اولیه مصرفی، نحوه تولید و پخت و آماده نمودن ماده غذایی و محصول نهایی را کنترل نموده، چنانچه نقص بهداشتی وجود داشته باشد و یا با مواد غذایی آلوده و یا فاسد مواجه گردند، اقدامات لازم را جهت پیشگیری از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پیگرد قانونی به مراجع قضایی معرفی می نمایند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در خرداد ماه بیان کرد: ۶۰۱ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ۱۶۳ مورد بازدید از اماکن عمومی، ۴۳ مورد بازدید از غرفه های آرایشی و بهداشتی،صدور۵۷۱ کارت بهداشتی،۱۲ مورد نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی، ۱۵۶ مورد اندازه گیری کلر آب آشامیدنی، ۹ مورد نمونه برداری از نان از اقدامات کارشناسان بهداشت در بازه زمانی یک ماهه خرداد است.
رئیس مرکز بهداشت افزود : ۱۵۱۲ مورد نمونه اندازه گیری و سنجش سلامت مواد غذایی با تجهیزات پرتابل، و معدوم کردن ۱۳۸۶ کیلو مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی تاریخ گذشته و غیر قابل مصرف ،صدور ۹ مورد اخطار بهداشتی و معرفی ۱۲ متخلف به دادگاه، از دیگر اقدامات کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت کیش در راستای حفظ سلامت عمومی جامعه است.
دکتر رضانیا با بیان اینکه، مراکز تهیه، تولید و عرضه مواد غذایی از مکان های پر خطر از لحاظ انتقال بیماری های قابل انتقال از آب و غذا هستند، اظهار کرد: نظارت مستمر بازرسان بهداش محیط از نظر موارد بهداشت فردی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت مواد غذایی و بهداشت ساختمان می تواند از آلودگی مواد غذایی و احتمال بروز بیماری در مصرف کننده جلوگیری کند.
وی گفت: شستشوی مداوم دستها، پرهیز از مصرف غذاها و میوه و سبزیجات غیر بهداشتی، عدم استفاده از آب غیر اشامیدنی از جمله مهمترین راهکارهای بهداشتی برای جلوگیری از ابتلاء به بیماریهای ویروسی خصوصا در فصل تابستان است.
روابط عمومی مرکز بهداشت کیش
نظر شما